Inle Trust Projecten

Computer training (2010)

Dit was ons allereerste project. In die tijd waren er geen computers (en geen elektriciteit) en hadden de meeste kinderen zelfs nooit een computer gezien ! Paradoxaal genoeg maakte dat het lesgeven eigenlijk makkelijker …

Ko Yin mineraalwater (2011 – 2014)

‘Eén verkochte fles geeft één kind één maaltijd’. Het opzetten van een modern waterzuiveringsfabriekje was een zeer uitdagend project, vooral omdat we kozen om mineraalwater te produceren in plaats van via omgekeerd osmose gezuiverd water. De kinderen en dorpelingen consumeren nu schoon, voedzaam water. De rest wordt gebotteld en verkocht. Van de opbrengst wordt eten gekocht voor de kinderen.

Kinderen van de revolutie (2014)

Dit boek en het werk van The Inle Trust worden onderschreven door Zijne Heiligheid De Dalai Lama. Lees over de vrijheidsstrijder “Major” en Phongyi (Eerste Monnik) en het maken van de Ko Yin Mineraalwaterfabriek …… met geweldige kleurenfoto’s.

Toiletten en douches (2015)

Dit project spreekt voor zich. Het voorkomt dat het meer nog meer vervuild raakt ! Inle Trust gaf opdracht tot de bouw van 24 toiletten, 10 douches en verbeteringen aan de badruimtes voor meisjes.

Kliniek (2016)

De kliniek voor de kinderen werd op 24 november 2015 officieel geopend met veel pracht en praal met Dr. Jane Dunbar & Dr. Isabelle Salmona. Alle dorpsoudsten waren uitgenodigd en ook alle leerkrachten en kinderen deden mee. Gekleed in kleurrijke etnische kostuums danste en zong iedereen samen op lokale muziek. Er waren eetstalletjes en Ko Yin mineraalwater werd goed verkocht ! In de kliniek onder leiding van dr. Jane Dubar (Schotland) en haar team kunnen de 1.100 kinderen en 3.000 dorpelingen behandeld worden.

Opleiding 50 verpleegkundigen (2017)

De Inle Trust lanceerde de Healthcare Training-cursus voor de eerste groep van 50 studenten in het gloednieuwe trainingscentrumgebouw. De kinderen zijn zorgvuldig gekozen, niet alleen uit de kloosterschool, maar ook uit de omliggende- en bergdorpen. Het is de bedoeling dat sommigen van hen, zodra ze klaar zijn met hun opleiding, teruggaan naar hun dorp en een verschil kunnen maken in de gezondheidszorg van hun gemeenschap.

Gezondheids training centrum (2017)

Aanvankelijk gedoneerd voor de opleiding verpleegkundige hulp wordt het nu gebruikt voor beroepsopleiding gezondheid & taaltraining, enzovoort.

Lerarenopleiding en middelbare schoolgebouw (2018)

Dit project werd gefinancierd door The Inle Trust uit de fondsen van de Joseph Calleja Opera; in samenwerking met The Samena Foundation en de vrijwillige docenten van The Charterhouse School of the UK. Het gebouw wordt ook gebruikt als middelbare school voor de kinderen en heeft een aantal prachtige “Penthouse” gastenkamers op de bovenste verdieping met uitzicht op het meer.

Tandarts (2019)

Eind 2019 was de opening van de mondzorgkliniek in het Inle Trust Health Center. Dr. Nuria Delgado-Colomo & Dr. Vassia Karpeta uit Engeland hebben de leiding.

Naai opleiding (2020)

The Inle Trust sponsorde de bouw van een ‘op maat gemaakt’ gebouw in het Phaya Taung klooster en leverde de naai-uitrusting voor 50 studenten. De opleiding door de lokale overheid is in februari 2020 begonnen.

Children of the Revolution (2018)

Een spirituele reis naar Birma en het boeddhisme. Door Feroze Dada. Bewerkt door Duncan Baird & Andrew Thorman.

‘Vrede komt van binnenuit. Zoek het niet buiten jezelf ‘ Boeddha

‘Children of the Revolution is een boek over convergerende werelden. Daarin ontdek je het zeer menselijke weefsel van moed, doorzettingsvermogen en visie, verweven met een heerlijk vleugje humor en verrassing. Het heeft ook het betoverende patroon van een reis die zich aandient. En terwijl je reist, leer je. En raak je geïnspireerd. Children of the Revolution is zowel een inspiratie als een wijze les. Het ontvouwt zich zoals een bloem dat doet. Terwijl je wordt meegenomen langs de tweelingsporen van een reis door een conflictgebied en een persoonlijke reis van reflectie, blijft er geleidelijk een verhaal over Liefdevolle Vriendelijkheid over. Het begint toepasselijk met een familiebijeenkomst en eindigt met het gezin in het klooster. Dit zijn de rimpelingen over het meer, steeds groter wordende patronen van mettā terwijl de kinderen worden beschermd, gevoed, opgeleid en vervolgens de wereld ingaan ”.

Bestel het boek hier.

En tenslotte … kijk en luister naar het interview met de wijze monnik Phongyi en andere filantropen zoals Andrea Bocelli, Joseph Calleja en anderen. Luister naar het lied voor de Kinderen van Phaya Taung door rockster Charlie Freeman op http://www.inletrust.org.uk/tv-series/